ראשי » דרכים לוגיסטיות יעילות עבור העברת מפעלים

דרכים לוגיסטיות יעילות עבור העברת מפעלים

העברת מפעלים הן בתוך ישראל והן מעבר לים הם מבצעים ייחודיים הדורשים הכנה והיערכות מוקדמת של חודשים, עד שהמיזם יוצא לפועל. 

העברת מפעלים לחו"ל 

שינויים עסקיים מובילים הנהלות של חברות העוסקות בתחומים שונים לנדוד למדינה אחרת, כדי לפעול ממנה עקב כדאיות כלכלית כמו מיסוי מופחת, רכישת העסק על ידי חברה בינלאומית או כל סיבה אחרת. 

ללא קשר לתחום העיסוק, כל חברה מפעילה מערך ייצור מתוחכם והעברת פסי הייצור והמכונות השונות הוא מהלך מורכב וסבוך ויש לתכנן בו כל פרט ופרט. אנו עוסקים בנושא העברת מפעלים כבר שנים רבות ובמהלכן העברנו כמה וכמה מפעלים שפעלו בישראל למדינות אחרות מעבר לים.

כל פרויקט הוא ייחודי ומכלול הפעולות שיש לבצע עבור העברת מפעלים מסוימים אינו זהה למכלול הפעולות עבור מפעלים אחרים. זו הסיבה שאנחנו ממנים מנהל פרויקט לכל מיזם מסוג זה והוא חולש על כל הפעולות ומנתב את כל הגורמים הרלוונטיים כדי לסיים את כל הפעולות הנדרשות כראוי ובמועד. 

היערכות להעברת המפעל 

השלב הראשון הוא ביקור של גורמי המפתח שלנו במפעל הנוכחי בישראל, כדי להבין כיצד הוא פועל מהם שלבי הייצור, איך פועל שינוע של חומרי הגלם בתהליך הייצור, הייצור עצמו, הסוגים השונים של המכונות התעשייתיות והליך האריזה. 

מנהל המפעל מסביר את מהלך המעבר המתוכנן ואילו פריטים יש להעביר ואילו לא. עם הזמן נכנסות לשוק מכונות חדשות שהן הרבה יותר מתוחכמות כיוון שהן פועלות בטכנולוגיות מתקדמות. לכן כאשר מבצעים העברת מפעלים זו הזדמנות מצוינת לצעוד עם הקדמה ולהזמין מכונות חדשות למפעל החדש מעבר לים. את המכונות הקיימות ימכרו בישראל לעסקים אחרים אשר עוסקים בתחום זהה.

לאחר הסיור אפשר להתחיל להכין תוכניות עבודה של הפריטים שיש להעביר ואת תכנון לוח הזמנים בהתאם למועד שבו המפעל בחו"ל יהיה מוכן בתום הליך הבנייה שלו על פי התכנון המוקדם שתואם את צרכי הייצור.

אריזת הציוד והעברתו למכולות 

אנשי הלוגיסטיקה מכינים מראש את רשימת הציוד עבור שילוח לחו"ל, כל מה שיש להעביר וכל מכונה או פס ייצור מקבלים סימון ומספור, כדי לוודא שהכול יטופל.

בוחנים את הנראות והגודל של אחת ממכונות הייצור כדי לקבל החלטה אם יש אפשרות במסגרת העברת מפעלים להעביר את המכונה כמות שהיא, או שיש לפרק אותה לגורמים ולהרכיב אותה שוב במפעל החדש. 

אם אפשר להעביר אותה בשלמותה בונים ארגז עץ מאסיבי בגודל המכונה ומכניסים את המכונה פנימה. קושרים את המכונה כדי לקבע אותה, שלא תהיה תזוזה במהלך ההפלגה. סוגרים את ארגז העץ באופן הרמטי ומעבירים אותה למכולה.

מכונות שהן גדולות מפורקות לגורמים וכל אחד מהם מסומן כדי שיהיה קל יותר להרכיב את המכונה מחדש. אפשר גם לצלם זאת וכך הסרטון יסייע בהליך ההרכבה. כל הגורמים ממוקמים בתוך ארגז עץ ייעודי, עטופים וארוזים בנפרד כדי לשמור עליהם כמו חלפים בעלי גלגלי שיניים עדינים.

בתהליך זה מעבירים גם את כל הציוד המשרדי כמו מחשבים, מדפסות וכל ציוד רלוונטי נוסף. המגמה היא להעביר רק ציוד תקין שיש בו צורך. כל המוצרים המיותרים נותרים בישראל ומועברים למכירה או לתרומה, כדי לא להוסיף משקל מיותר למכולות בעת הובלת פריטים שאינם נחוצים. בדרך זו מוזילים עלויות מיותרות ובמידת הצורך ירכשו פריטים חדשים בארץ היעד.

העברת המכולות לספינה 

בתאריך שנקבע, המכולות מלאות בארגזים והמשאיות מובילות אותן לנמל הימי. אנשי חברת שילוח ימי מכינים מראש את כל המסמכים הרלוונטיים אשר כוללים את המידע הבא:

  • פירוט הפריטים הקיימים בכל מכולה.
  • השווי הכספי של תכולת כל מכולה.
  • העתקי התשלומים שבוצעו עבור אגרות, מיסים ותשלומים עבור עלות ההפלגה.
  • העתק פוליסת הביטוח הימי.
  • פרטי נמל היעד ומידע על חברת השילוח בחו"ל שאמורה לטפל בשחרור המכולות מהנמל לאחר העגינה.

לאחר שעובדי הנמל מוודאים שהכול תקין, כל המכולות של העברת מפעלים יוצאות במסגרת שילוח בינלאומי לדרכן לנקודת התפעול החדשה שלהן. 

השותפים העסקיים שלנו בחו"ל 

בכל מדינה יש לנו שותפים עסקיים אשר מטפלים בהמשך הליך השילוח הבינלאומי. אנו נמצאים איתם בקשר רציף ובתקשורת מצוינת והם מקבלים מאתנו מידע לאורכו של התהליך. לאור זאת הם עוקבים אחר התנועה של הספינה כדי לדעת מתי היא עוגנת. 

בהתאם להנחיות שלנו, הם עושים כל שניתן כדי לשחרר את המכולות במהירות ולהעביר אותם למקום שנקבע מראש. עובדי חברת השילוח הימי פורקים את כל התכולה של המכונות למפעל החדש כדי שהעובדים המיומנים יתחילו בהליך ההרכבה וההפעלה.

הגעת המכולות לנמל היעד 

הקמת מפעל מחדש אינה עניין של מה בכך לכן אנשי המקצוע מישראל מגיעים לחו"ל בסמוך למועד הגעתן של המכולות. הם מוציאים כל ארגז ומרכיבים כל מכונה בנפרד כדי שלא יהיה קושי או ערבוב של חלפים במהלך ההרכבה. 

לאחר עבודה של כמה ימים, המפעל החדש מתחיל להיראות כמפעל יצרני, פסי הייצור מותקנים והעובדים בודקים שהמכונות שהגיעו מישראל וגם המכונות החדשות עובדות בסינרגיה וברצף כדי שאפשר יהיה בקרוב להתחיל בהליך הייצור.

שאלות ותשובות 

אני מבין שיש לכם ניסיון בתחום העברת מפעלים לחו"ל. האם העברתם גם מפעלים שעוסקים בתחום המזון?

ביצענו שינוע של מפעלים רבים, כולל מפעלי מזון. איש הקשר שלנו ישמח להיפגש אתך ולהעביר לך רשימה של לקוחות שעברו הליך דומה בהצלחה גדולה. 

מהו פרק הזמן שנדרש עבור מכולות להגיע מישראל לאיטליה? המטרה שלי היא לצמצם ככל האפשר את זמן השילוח הימי, כיוון שמדובר בימים שבהם המפעל בישראל כבר ייסגר והמפעל באיטליה עדיין לא ייפתח כך שלא יהיה ייצור.

אנחנו עובדים על פי לוחות הזמנים של נתיבי הסחר בספינות השונות. לאור הבקשה שלך נחפש בלוח ההפלגות את הספינה שנתיב הנסיעה שלה הוא הקצר והמהיר ביותר ובהתאם לכך נכין מראש את המכולות. יחסית זמן ההפלגה לאיטליה הוא קצר יחסית אך הוא כולל כמה נקודות עגינה בדרך כמו טורקיה ויוון, שם מורידים מכולות שהגיעו ממדינות שונות וגם מעלים מכולות חדשות שמיועדות למדינות כמו איטליה ומדינות אחרות שיגיעו אליהן בהמשך המסע הימי.

איזה סוג ביטוח אתם ממליצים להפעיל לפרויקט מורכב מסוג זה?

הביטוח הימי שלנו מותאם באופן מדויק לנושא של העברת מפעלים. בעת הכנת הפוליסה הייעודית עם חברת הביטוח, חשבנו על כל התרחישים האפשריים כולל הקיצוניים שביניהם כמו לדוגמה שכל תכולת המכולות הולכת לטמיון. המטרה שלנו היא שכל לקוח יקבל את מלוא הפיצוי הכספי שמגיע לו, במקרה שיש צורך בהפעלת ביטוח ימי. כאשר אתם רוכשים את הביטוח שלנו וקובעים את הרף האמיתי של שווי הסחורה, גם הפיצוי הכספי במקרה צורך יהיה מלא, כיוון שהפוליסה הייחודית מעניקה את מלוא המעטפת על כל רבדיה.

כמה זמן לוקח לשחרר את המכולות מהספינה לאחר ההגעה לנמל היעד?

אין תשובה חד משמעית כיוון שהדבר תלוי בגורמים רבים כמו העומס שקיים בנמל אם הגיעו כמה ספינות יחד. אך ברוב המקרים מדובר בתהליך די מהיר. חברת עמילות המכס בחו"ל מעבירה לנציגי הנמל את כל המסמכים הרלוונטיים שהכנו מראש וכאשר הכול תקין המשאיות מעבירות את המכולות תוך ימים בודדים אל המפעל החדש. 

לאור הידע שלנו בנושא לוגיסטי כה מורכב, נשמח להיפגש אתך ולהסביר לך את מהלך ההיערכות לקראת המעבר לפעילות בחו"ל. רשום  כאן את פרטיך ונציג שלנו ישוחח אתך בהקדם. 

No items found